Növényi Erő – Sportolók

Növényi Erő – Sportolók
A legtöbb sport esetében nehéz a legjobbak közé kerülni, hiszen fizikálisan és mentálisan is kimagasló állapotra van szükség. Fejlett izomzatra, amit fenn kell tartani, rengeteg energiára, és ezek eléréséhez (az általános elképzeléssel ellentétben) nem a hús és egyéb állati eredetű termékek fogyasztása a legjobb út.
A helyes étkezés legalább olyan fontos eleme egy sportoló felkészülésének, mint maga az edzés. Számtalan példa igazolja, hogy a sportolók számára sincs szükség állati eredetű termékekre. Sőt! Megfelelő növényi étrend esetén a kimagasló teljesítmény, a növekedett fizikai erő és ellenállóképesség, a mentális tisztaság, valamint a jó eredmények magukért beszélnek.
Most a teljesség igénye nélkül megismerhetsz néhány Magyarországi, és néhány Világszerte is ismertté vált növényi táplálkozású sportolót.
Mindez adjon számodra is bizonyosságot, hitet és magabiztosságot, hogy a megfelelő növényi alapú táplálkozás mennyire egészséges és hatékony.

Patrik Baboumian
2011 óta Németország legerősebb embere.
2011 óta vegán
Bővebben

Frank Medrano
Atléta
Fitnesz modell
“Egy nap világosság gyúlt a fejemben. Elegem lett abból, hogy folyton fáradt vagyok, lassú és gyenge. Nagyobb akartam lenni, gyorsabb és erősebb.”
2008 óta vegán
Bővebben

Torre Washington
Testépítő
Táplálkozási tanácsadó
Rövidtávfutó
Születése óta vegetáriánus.
1998 óta vegán
Bővebben

Lewis Hamilton
Négyszeres Forma 1 világbajnok
2017 óta vegán

Mac Danzig
MMA-harcos
2001-es debütálása óta, számos bajnokságot megnyert az MMA-érában (Mixed Martial Arts, azaz Kevert Harcművészetek). Rendkívül elismert sportoló az amerikai küzdősportok világában. 2000-ben egy menhelyen, több vegánnal is megismerkedett. Ők nyitották fel a szemét, és vált Danzig is vegánná, illetve elhivatott állatvédővé.
Vegán 2000 óta.

Serena Williams
Teniszezőnő
Négyszeres olimpiai bajnok, korábbi világelső amerikai hivatásos teniszezőnő. Huszonháromszor nyert egyéniben Grand Slam-tornát. Egyike azon kevés teniszezőnek, akiknek sikerült teljesíteniük az ún. „Non-Calendar Year” karrier Grand Slamet, azaz mind a négy nagy tornán diadalmaskodni.

Theo Riddick
Detroit Lions játékosa.
2016 óta vegán

Rich Roll
Ultramaratonista
Az ultramaratonista Rich Roll ma is kirobbanó formában van, s bevallása szerint mindezt a szigorú vegán diétának köszönheti. Életmódváltása óta több mint húsz kilót fogyott, sőt, megszabadult drogfüggőségétől is. 2006-ban döntött a veganizmus mellett, és nagyjából ekkortájt kezdett el futni is.
2006 óta vegán
Bővebben

Kendrick Farris
Súlyemelő
Megdöntötte az Amerikai Egyesült Államok rekordját: 377 kilogrammot emelt fel.
Nem igazán bízom abban, ahogy a húsokat feldolgozzák. Nem értek egyet azzal sem, ahogy tömegesen mészárszékre küldik az állatokat. Emiatt váltottam vegán életmódra
2014 óta vegán.

Amanda Reister
Testépítő, boxoló
Tíz éves boxolói pályafutása során négy alkalommal lett a rangos Chicago Golden Gloves győztese. Öt éves kora óta nem evett húst, a vegán étrendre pedig 2009-ben, 29 éves korában tért át.
Így nyilatkozott: „Túléltem a rákot. Én vagyok a legjobb bizonyíték arra, hogy a növényi étrend segíti a rákos sejtek burjánzásának megállításában. Emellett pedig karcsú lettem, erős, és egészségesebb, mint valaha!”
2009 óta vegán

Brendan Brazier
Kanadai ultramaratonista, -triatlonista,
A vegán életmód elkötelezett híve. Kétszer is megnyerte a kanadai ultramaraton bajnokságot
15 évesen lett vegán, és úgy nyilatkozott, a jobb teljesítmény érdekében kezdett tisztán növényi étrenden élni, azóta pedig áttért a nyers veganizmusra.
Vega márkanévvel saját, vegán termékeket gyártó cége van.
Bővebben

Jim Morris
Testépítő
Elnyerte a Mr. USA és a Mr. International címeket.
Azelőtt állandó emésztési problémák, székrekedés és ízületi gyulladások kínozták majd áttért a növényi étrendre, és azóta egészséges, és jobb formában van, mint valaha. Ő a PETA legidősebb képviselője.
1989-ban lett vegán. (2018-ban ,83 éves)
“Godolkodj, mielőtt eszel!”

Carl Lewis
Rövidtávfutó, távolugró
Több világcsúcsot állított fel. A fedett pályás távolugrás világrekordját 1984-től tartotta, és 65 egymást követő győzelmével a sportág egyik leghosszabb veretlenségi sorozatát mondhatja magáénak.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1999-ben az évszázad sportolójává nyilvánította
1990-ben váltott vegán étrendre, és úgy nyilatkozott: „Az azt követő évem volt a legjobb sportolóként”.

David Meyer
Harcművész
Hétszeres aranyérmes világbajnok.

Venus Williams
Teniszezőnő
Az egyik leghíresebb hivatásos, korábbi világelső teniszezőnő.
2011-ben kis időre visszavonult, ugyanis Sjögren-szindrómát állapítottak meg nála az orvosok. Ez egy autoimmun betegség, amely bizonyos esetekben fájdalmas ízületi gyulladásokat is okozhat. Ekkor kezdett a teniszezőnő nyers vegán diétába. A kúra bejött, hiszen 2012 óta ismét hivatásosan sportol, és sorra nyeri a mérkőzéseket.
2011 óta vegán

Ruth Heidrich
Futó
Ruth Heidrich 1982-ben, 47 évesen lett vegán, miután mellrákot állapítottak meg nála. Azóta több mint 900 érmet szerzett különböző távú futásai során, a legnagyobb sikereit 1988-ban érte el: egy éven belül két Ironman Triatlon bajnokságon is első helyezett lett (Új-Zéland, Japán). 1999-ben bekerült a „10 legfittebb amerikai nő” közé – és azóta is aktívan sportol.
Bővebben

Scott Jurek
Ultramarathon futó
Tíz rekordot döntött meg.
Megtörte a 24 órás futásról (USA) és az 2189 mérföldes Appalachi nyomvonalról készült rekordokat.
Három alkalommal nevezték az év Ultra Futójának.
Bővebben

Heather Mills
Síelő
Több aranyérmet is nyert. Öt világrekordot döntött meg. Több vegán étterem tulajdonosa.
1 millió dolláros értékű, növényi alapú élelmiszert adományozott a Hunts Point Alliance for Children számára.
1994 óta vegán
Bővebben

Austin Aires
Birkózó
Az egyetlen öt birkózó egyike, aki valaha is megnyerte a Triple Crownot. TNA World Heavyweight Champion és Grand Champion. Impact világbajnok
2008 óta vegán.

James Southwood
Harcos
Szakértő oktató és bajnok a Savate-ban. A Savate (a “Suh-vat”) egy dinamikus sport, amely egyesíti az angol bokszot és a francia krúgásokat. Többszörös nagy brit bajnok, egykori európai bajnok és 2014-es világbajnok.
A londoni Savate klub vezető oktatója.
2018 januárjában belépett a Budapesti Nyílt versenybe, és itt is Aranyat nyert. Születése óta vegetáriánus és több mint 20 éve vegán.

Cody Elkins
Racquetball játékos
2013-ban nyolc évesen, amerikai Junior bajnok, 2014-ben kaliforniai állami bajnok. 2015-ben a világbajnokságon harmadik helyezést ért el.
2017 júliusában két különböző kategóriában megnyerte a Világkupa Világbajnokságot. 2018 elején megnyerte az állami páros címét. “Családunk a lehető legegészségesebb. Egészségügyi okokból váltottunk és így kevesebb szenvedést is okozunk. ”
(2005 óta) 2 éves kora óta vegán.

Pat Reeves
Maratonfutó
1977-ben 32 éves korában súlyos genetikai rákot diagnosztizáltak nála. A gyógyulásért áttért a növényi táplálkozásra, ami nagyon is bevált. Ezután kilenc maratont futott,és öt győzelmet aratott. Személyes legjobbja 2: 25 volt, ami kiemelkedő.Több Divisional, Commonwealth és Masters rekordot is megdöntött.
2012-ben, 66 évesen felemelte a 94 kg-ot, melyel rekordot állított fel súlycsoportjában (50.5kg súlycsoportban).

Fiona Oakes
Maraton futó
Rekordot döntött az Északi-sarki és az Antarktiszi Jég-maratonon. A legjobb tíz között van a világmaratonokonban.A Marathon des Sables kétszeres bajnoka.

Ökölvívó
Ő volt a legfiatalabb nehézsúlyú bokszoló, aki világbajnoki címet nyert.
2009 óta vegán

Meagan Duhamel
Műkorcsolyázó
2012, 2013, és 2014-ben is aranyérmes volt, és rekordot dötött. 2015-ben negyedszer is megnyerte a kanadai nemzeti címet. Összességében kétszeres világbajnok, és hétszeres Kanadai bajnok.
“2008 decemberétől vegán vagyok, és azóta nem eszem húst, tejet, sajtot vagy bármit, ami egy állattól származik.”

Tia Blanco
Szörfös
Már fiatalon nemzetközi elismerésre tett szert.
2014-ben 3. helyezett lett a világbajnokságon, majd Megnyerte a Ron Jon Jr Pro-t. 2016-ban megnyerte a World Surfing Games-t. És még rengeteg más díjat és helyezést tudhat magának.

Weia Reinboud
Atléta
Több világrekordot tudhat magának.
Multiple World rekordok a veterán fedett és kültéri versenyen, World W65 Heptathlon rekord pontszám, Nyilvános rekordok a korcsoporjában, 23 világrekord.
1982 óta vegán.

Harri Nieminem
Thai boxoló
Világbajnok 1997. Jelenleg nyugdíjas ultramarathon futó.
1994 óta vegán

Rob Bigwood
Szkander versenyző
A Game of Arms szkander program sztárja. Több mint 40 állami bajnokság győztese. 2006-ban balkezes világbajnok.
2002 óta vegán

Andy Lally
Autóversenyző
Világszínvonalú versenyző, aki ötszörös győztes a 24 órás Daytonan. Háromszoros Grand Am Rolex nyertes. World Streetluge bajnok.
2009 óta vegán.

Dustin Watten
Röplabda játékos
2012 óta vegán.

Timothy Bradley
Profi bokszoló
Súlycsoportjában a világ legszűkebb elitjébe tartozik.
Sikereinek egyik titkaként pedig a vegán étrendet szokta felhozni.
„Amikor Junior Witter ellen harcoltam (2008.), már vegán voltam. Csak azért a harcért váltam azzá! Elkezdtem, és úgy egy héttel később már elég jól éreztem magam, teljesen más volt. Képes voltam emelni a tréningek intenzitásán, keményebben, gyorsabban és erősebben edzeni, mint valaha.Őrület, mennyi energiám volt! Edzettem, égettem, aztán újratöltődtem, ismét jól éreztem magam és gyorsabban regenerálódtam. Sokan bedobják, hogy ‘biztos rengeteg proteinre van szükséged’. Ez nem igaz! A tápanyagoktól lesznek nagy izmaid, nem a proteintől. Amit beviszek a szervezetembe, annak a 70%-a szénhidrát, a maradék pedig ami marad. Ezért van az, hogy a többi srác az utolsó menetekben már kezd kikészülni, viszont én még akkor is pörgök.”
2008 óta vegán.

Alexander Dargatz
Testépítő
A német Dargatz 2005 decemberében nyerte el a testépítő világbajnoki címet; a PeTA 2008-ban a legszexisebb német vegánnak jelölte.
így fogalmazott: „Egyszerűen nincs rá okunk, hogy állati termékeket fogyasszunk, ráadásul rengeteg szenvedést okozunk vele. Szerintem ez kimeríti a bűncselekmény fogalmát. Nem tudnék nem vegán lenni azok után, hogy mindezt megértettem.

Jon Venus
Étkezési Tanácsadó
Személyi edző
Bővebben

Derek Simnett
Étkezési tanácsadó
Youtuber
2011 óta vegán
Bővebben

Nimai Delgado
Testépítő
Atléta
Fitnessz edző
Youtuber
Születése óta vegetáriánus,
2015 óta vegán
Bővebben

Robert Cheeke
Testépítő
Vegán aktivista
Író
Motivációs előadó
1995 óta, vagyis 15 éves kora óta vegán
Bővebben

Derek Tresize
Testépító
Súlyemelő
Személyi edző
Étkezési tanácsadó
2007 óta vegán

Massimo Brunaccioni
Coach
Személyi edző
Atléta
Sprinter
Vegan Muscle team alapítója
Bővebben

Magyarország

Váli Tamás
Személyi edző és táplálkozási tanácsadó
2015 óta vegán
Bővebben

Varga Balázs
Vegán sporttáplálkozási szakértő
Fehérjemítosz című könyv szerzője
2014 óta vegán
Bővebben

Tóth Viktor
Személyi edző
Terepsport edző, és versenyző
OCR és Triatlon edző
Tereptriatlon országos bajnok
1998 óta vegán
Bővebben

Paul Chelemen
Személyi edző
Bécs
Bővebben

Patyi Mihály
Személyi edző
Fitnesz versenyző
Bővebben

Tóth Marianna
Funkcionális edzés
Kiscsoportos és személyi edző
Bővebben

Sárvári Zoltán
Természetgyógyász
Önvédelmi oktatás
Jun Fan JEET KUNE Do – Hungary – Vezető Mester
Bövebben

Beda Szabolcs
Senior Maraton Világbajnok
Terepfutó, hosszútávfutó
2012 óta vegán
Bővebben

Tótfalusi Alexandra
Személyi Edző

Csillag Sulyok
Táplálkozási tanácsadó
Bikinimodell

Dr Schweigh György
Aerobic edző, főleg step aerobic és versenyzők felkészítése
Mellette: úszás, birkózás, versenytánc, aerobic, box és streetworkout

Kásás Tamás
Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó
Vegán 2018 óta

További több száz vegán sportolóról és atlétáról itt olvashatsz:
https://www.veganproteinlab.com/vegan-athletes
https://www.greatveganathletes.com
https://www.veganfoodandliving.com/strong-fit-vegan-vegan-athletes-talk-nutrition
https://veganfitness.com/GenerationVhttp://www.veganmuscleandfitness.com

FIGYELEM! FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA: Varga Viktória Alexandra nem orvos, nem gyógyszerész, nem pszichológus, nem dietetikus vagy egyéb egészségügyi dolgozó. Ennek értelmében Varga Viktória Alexandra nem nyújt orvosi, pszichológiai vagy más egészségügyi tanácsot vagy kezelést, és nem állapít meg orvosi diagnózist, kezelést, nem ír fel gyógyszert vagy orvosságot. Az Ayina Módszer kurzusokon való részvétel online és személyesen, és Varga Viktória Alexandrával történő kommunikáció, és konzultáció nem helyettesíti a hivatalos orvosi vagy pszichológiai tanácsadást.
BŐVEBBEN

Kérdésed van ?
close slider

Varga Viktória Alexandra nem orvos, nem gyógyszerész, nem pszichológus, nem dietetikus vagy egyéb egészségügyi dolgozó. Ennek értelmében Varga Viktória Alexandra nem nyújt orvosi, pszichológiai vagy más egészségügyi tanácsot vagy kezelést, és nem állapít meg orvosi diagnózist, kezelést, nem ír fel gyógyszert vagy orvosságot. Az Ayina Módszer kurzusokon való részvétel online és személyesen, és Varga Viktória Alexandrával  történő kommunikáció, és konzultáció nem helyettesíti a hivatalos orvosi vagy pszichológiai tanácsadást.

Az Ayina Módszer kurzusokon és konzultációkon elhangzott információkat a Résztvevő saját belátása és felelőssége alapján alkalmazza. Az Ayina gyakorlatokat mindenki saját felelősségére végzi. A gyakorlatok végzését illetően , résztvevő saját hibájából történő sérülés  és egyéb esetén minden felelősség a résztvevőt terheli. Varga Viktória Alexandra felelősségre nem vonható.

Az Ayina Módszer egy lehetőség az alternatívák közül.

A betegségek egyediségének, és a személy adottságainak következtében, és az adott személy motiváltsága és hajlandósága függvényében a valós eredmények eltérőek lehetnek. Ezért Varga Viktória Alexandra részéről felelősség nem vállalható.

Az online felületeken elérhető írásokban , a személyes kurzusokon és konzultációkon elhangzott információk, valamint és az online videókban feltüntetet és elhangzott tartalom nem minősül ígéretnek a gyógyulásra, ezért erre vonatkozóan garancia nem vállalható.

 A jelentkező az online vagy személyes kurzusokon, és konzultációkon való részvétellel, és a tanfolyami díj befizetésével az itt leírtakat tudomásul veszi és elfogadja.

Az Ayina Módszer kurzusokon, az egyéni konzultációkon, az online videókban, és a honlapon megadott információk nem helyettesítik az egészségügyi és orvosi ellátást, pszichológiai tanácsadást vagy hivatalos dietetikai tanácsadást.

Ön beleegyezik,és vállalja a felelősséget, hogy saját belátása szerint kikéri orvosa véleményét, mielőtt elkezdene bármilyen programot,kurzust,  kezelést vagy abbahagyná szedni orvosa által felírt gyógyszerét.

Ami a  honlapon, online kurzusokon egyéni konzultációkon, videókban, programokban, promóciókban, emailben  vagy közösségi média platformokon elhangzik vagy olvasható, nem számít orvosi tanácsnak, orvosi diagnózisnak, kezelésnek vagy orvosi receptnek. 

Varga Viktória Alexandra által adott információk és tanácsok nem értelmezhetőek ígéretként, gyógymódként, és nem garantálnak eredményeket. 

Varga Viktória Alexandra nem vállal garanciát sem jótállást a szolgáltatásaihoz és programjaihoz köthetően.

Ön megérti és beleegyezik abba, hogy felelősséget vállal a saját mentális és fizikai egészségéért, beleértve az étrendi és életmódbeli döntéseit és választásait.