Endometriózis és a stressz

Az endometriózis és a stressz

 

Az endometriózisban érintett nők állapota nagy mértékben javítható a megfelelő étrend alkalmazásával. Ezt kiegészítve a tünetek tovább csökkenthetők, illetve megszüntethetők a megfelelő tornagyakorlatok végzésével. A mozgással hatást gyakorolhatunk hangulatunkra, de az endometriózis esetén kiemelt jelentőségűek az altest vérbőségének fokozására irányuló gyakorlatok, amelyek célzott alkalmazásával csökkenthetjük a fájdalmat, megváltoztathatjuk a ciklust, a menstruáció erősségét és hosszát. Ezek kiegészítéseként pedig épp olyan szükséges a stresszcsökkentés.

Az oxidatív stressz, illetve a szabadgyökök is szerepet játszanak az endometriózis romlásában, így az antioxidánsokban gazdag zöldségek és gyümölcsök ilyen irányból is támogathatják a gyógyulást. Vagyis minél több növényi táplálékot veszünk magunkhoz, annál inkább nyugodtabbak leszünk, könnyebben vesszük az élet akadályait, és növelhetjük pozitív életérzésünket.

A stressz betegségeket okozó, és azokat súlyosbító hatása közismert. Az endometriózisban szenvedő hölgyeknek azonban különös figyelmet kell fordítani a stressz kezelésére. Ugyanis a stressz fokozza a kortizol nevű hormon termelődését, és minél több a kortizol (vagyis a stressz), annál alacsonyabb más, a termékenységhez szükséges hormonok szintje a szervezetben. Az érzékeny egyensúly tehát felborul, és a betegséggel járó kellemetlen tünetek, a fájdalom és a félelem tovább fokozzák a stresszt. Ebből az ördögi körből pedig nagyon nehéz kikerülni.

“Ismerjük a közmondást, mi szerint: “Az vagy, amit eszel.” Tehát minden, amit megeszünk hatással van nem csak a testünk működésére, és fizikai állapotunkra, hanem az elménkre, a gondolatainkra, és az érzelmeinkre, így okozva és fokozva a stresszes vagy stresszmentes időszakokat.“

Mi az, ami segíthet a stressz megszüntetésében?

A cinkben és magnéziumban gazdag ételek csökkentik a stresszre adott válaszreakciók súlyosságát. A gyümölcsök, zöldségek, magvak, és hüvelyesek vitamintartalmáról ezeken a linkeken olvashatsz.
Emellett nagyon fontos valamilyen stresszkezelési technikát is elsajátítani. Ilyen a meditáció, és a relaxáció. A napi feszültségek levezetésére is rengeteg technika létezik, így az információk birtokában mindenki könnyedén kiválaszthatja a számára megfelelőt.

Az Ayina módszer segítséget nyújthat a megfelelő táplálkozás, a megfelelő tornagyakorlatok, és stresszkezelési technikák elsajátítása által az endometriózisból való gyógyulásra, vagy a tünetek enyhítésére.

JELENTKEZZ A KURZUSRA!

Ha készen állsz, hogy megváltoztasd az életed,
és újra Egészséges legyél, javítsd a közérzeted,
és ezzel emeld az életminőséged, akkor
szeretettel várlak az Ayina kurzuson.

FIGYELEM! FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA: Varga Viktória Alexandra nem orvos, nem gyógyszerész, nem pszichológus, nem dietetikus vagy egyéb egészségügyi dolgozó. Ennek értelmében Varga Viktória Alexandra nem nyújt orvosi, pszichológiai vagy más egészségügyi tanácsot vagy kezelést, és nem állapít meg orvosi diagnózist, kezelést, nem ír fel gyógyszert vagy orvosságot. Az Ayina Módszer kurzusokon való részvétel online és személyesen, és Varga Viktória Alexandrával történő kommunikáció, és konzultáció nem helyettesíti a hivatalos orvosi vagy pszichológiai tanácsadást.
BŐVEBBEN

Kérdésed van ?
close slider

Varga Viktória Alexandra nem orvos, nem gyógyszerész, nem pszichológus, nem dietetikus vagy egyéb egészségügyi dolgozó. Ennek értelmében Varga Viktória Alexandra nem nyújt orvosi, pszichológiai vagy más egészségügyi tanácsot vagy kezelést, és nem állapít meg orvosi diagnózist, kezelést, nem ír fel gyógyszert vagy orvosságot. Az Ayina Módszer kurzusokon való részvétel online és személyesen, és Varga Viktória Alexandrával  történő kommunikáció, és konzultáció nem helyettesíti a hivatalos orvosi vagy pszichológiai tanácsadást.

Az Ayina Módszer kurzusokon és konzultációkon elhangzott információkat a Résztvevő saját belátása és felelőssége alapján alkalmazza. Az Ayina gyakorlatokat mindenki saját felelősségére végzi. A gyakorlatok végzését illetően , résztvevő saját hibájából történő sérülés  és egyéb esetén minden felelősség a résztvevőt terheli. Varga Viktória Alexandra felelősségre nem vonható.

Az Ayina Módszer egy lehetőség az alternatívák közül.

A betegségek egyediségének, és a személy adottságainak következtében, és az adott személy motiváltsága és hajlandósága függvényében a valós eredmények eltérőek lehetnek. Ezért Varga Viktória Alexandra részéről felelősség nem vállalható.

Az online felületeken elérhető írásokban , a személyes kurzusokon és konzultációkon elhangzott információk, valamint és az online videókban feltüntetet és elhangzott tartalom nem minősül ígéretnek a gyógyulásra, ezért erre vonatkozóan garancia nem vállalható.

 A jelentkező az online vagy személyes kurzusokon, és konzultációkon való részvétellel, és a tanfolyami díj befizetésével az itt leírtakat tudomásul veszi és elfogadja.

Az Ayina Módszer kurzusokon, az egyéni konzultációkon, az online videókban, és a honlapon megadott információk nem helyettesítik az egészségügyi és orvosi ellátást, pszichológiai tanácsadást vagy hivatalos dietetikai tanácsadást.

Ön beleegyezik,és vállalja a felelősséget, hogy saját belátása szerint kikéri orvosa véleményét, mielőtt elkezdene bármilyen programot,kurzust,  kezelést vagy abbahagyná szedni orvosa által felírt gyógyszerét.

Ami a  honlapon, online kurzusokon egyéni konzultációkon, videókban, programokban, promóciókban, emailben  vagy közösségi média platformokon elhangzik vagy olvasható, nem számít orvosi tanácsnak, orvosi diagnózisnak, kezelésnek vagy orvosi receptnek. 

Varga Viktória Alexandra által adott információk és tanácsok nem értelmezhetőek ígéretként, gyógymódként, és nem garantálnak eredményeket. 

Varga Viktória Alexandra nem vállal garanciát sem jótállást a szolgáltatásaihoz és programjaihoz köthetően.

Ön megérti és beleegyezik abba, hogy felelősséget vállal a saját mentális és fizikai egészségéért, beleértve az étrendi és életmódbeli döntéseit és választásait.